Felles ressurser på fjellet – til glede også for generasjoner etter oss!





De beste matvarene finner du ikke i butikken.
Fjellørreten du fisker selv, vil alltid smake bedre enn den du finner i frysedisken. Selvplukkede multer fra Børgefjell, reinsbiff fra Forollhogna, blåbær fra Lierne, indrefilet av elg fra Femundsmarka eller melk fra sommerbeite i Valdres. Alt dette er godbiter fjellet gir oss, og har gitt oss i tusener av år.
Fjellstyrene jobber for å forvalte disse ressursene best mulig – slik at også neste generasjoner skal få glede av dem.
For ikke bare er jakt, fiske, sanking og dyr på sommerbeite en del av den norske folkesjela, det er også naturlige råvarer som minner oss på hvor verdifullt det er å ta vare på naturområdene våre.
Fjellstyrene i Norge har over 100 ansatte som hver dag jobber for å forvalte og ta vare på noen av landets mest sårbare og fruktbare fjellområder.
Besøk et fjellstyre
Fjellstyrene forvalter både kjente og mindre kjente naturområder i Sør-Norge. Fjellområder som Jotunheimen, Femundsmarka, Hardangervidda og Børgefjell, er blant de mest kjente og besøkte. Alle statsallmenningene er vårt ansvar, og du er velkommen for å fiske, jakte og overnatte på fjellstyrenes hytter.
Her finner du fjellstyrenes hytter
Her finner du fiske hos fjellstyrene
Nysgjerrig på hva fjelloppsynet gjør? Her kan du lese mer om hvem vi er og jobben vi gjør.