Knall og rypefall i Gausdal

Helgen 15. - 17. september var Wild X på jakt med Gausdal fjellstyre. Det er 11. året at Wild X deltar på dette arrangementet, og mange av instruktørene og hundeførerne har vært med hvert eneste år.

En ting er å høre om jakthunder på jegerprøvekurset, men å få oppleve stående fuglehunder i snaufjellet er noe helt annet, og gir en helt annen forståelse av jakta enn det man kan tilegne seg teoretisk.

Fjoråret var helt uten jaktutbytte, så enkelte var litt skeptiske, men i år ble det full uttelling på rypejakta. Flere av jaktlagene rapporterte om full bag limit, og jammen ble det ikke med et par ender også.

Harejakta dagen etter ga ikke så mye, men mange av de unge førstegansjegerne dro hjem med en rype i sekken og mange erfaringer rikere.

For ungdom i byen er det en helt ny opplevelse å være med på sin første jakt. Denne helgen viste værgudene seg nådige, og jegerne gikk rundt i fantastiske høstfarger og jaktet i bare T-skjorta.Vel tilbake på hytta hang ryper på rekke og rad langs veggen, og inne ventet fårikålen som både innenbygds- og utenbygds jegere satte pris på.

Foto: Wild X/Ali Abdullah

TORGEIR LANDE