Til toppen av Norge

20. - 23. juli dro Wild X til Lom, med Lom Fjellstyre som vertskap. På programmet sto både bestigning av Galdhøpiggen og grottetur. 50 deltakere, ledere og et par kokker klemte seg sammen på bussen og campet i høyfjellet. Før avreise var det meldt ganske så dårlig vær, og alle var litt skeptiske, men heldigvis ombestemte værgudene seg og ga oss tidenes turvær.

Galdhøpiggen på tidenes utsikt, og mange ble solbrent, selv om de hadde mye pigment fra før, da de gikk over Styggebreen. For mange var det å gå i tau eller oppleve snø om sommeren en helt ny opplevelse. Vel nede i campen igjen ventet den eminente kokken Rasheed med kyllinggryte og ris, og så var det ganske mange trøtte sjeler som trengte en hvil.

Grotteturen ble en overjordisk bra opplevelse under jorden, selv om den ene av grottene var stengt. Å se blind fisk og underjordiske elver er ikke noe en opplever hver dag, og jammen var det ikke tid til å bade litt også, selv om vannet var kaldt.
Tilbake i campen var det tid for fårikål, om har blitt en tradisjonsrett for Wild X når de er i Lom. Fårikål er ikke en vanlig rett i Kurdistan, men Rasheed fikset det også. Om kvelden flammet leirbålet og tørket våte sko og bukser mens deltakerne lekte en underlig versjon av Slå på ring og en brytelek som handlet om å holde pusten. Noen skjøt med luftgevær og noen prøvde fiskelykken. Heller ikke på denne turen ble det noen fisk, selv om det har blitt både gjedde, ørret, abbor, mort og diverse saltvannsfisk på andre turer i sommer.

På bussen hjem var det stille, alle sov.

Les mer om Wild X her: www.wildx.no

Gasta Design