Tips til fisketurer i sommer

Fjellstyrene forvalter fiske i flere tusen vann. Her kan du finne ditt eget paradis avhengig av hvilken type fiske du liker og hva du liker å fiske med. Vi tilbyr stangfiske, men også oter og garnfiske i flere vann. Båter kan du som oftes låne eller leie hos fjellstyrene. I tillegg kan du overnatte rimelig på mange av våre hytter hvis du ikke ønsker å ta med deg teltet.

Her er noen tips til fisketur, enten bare for deg eller for hele familien

Gausdal fjellstyre

I Gausdal Statsallmenning og Gausdal Vestfjell kan alle forsøke områdets mange fiskemuligheter, med 90 større eller mindre fiskevann og ca 40 km elvestrekning, hvor ørret er den dominerende fiskeart. I enkelte vann finnes også bestander av røye, abbor og sik. Her finner du alt fra storvokst fjellørret i klare høyfjellsvann, til velfylte tjønner med abbor og røye for utålmodige barnesinn.

 

Snåsa fjellstyre

Fiske i Snåsa er synonymt med et besøk i Snåsa Fjellstyre sine områder.  Med ett fiskekort har du tilgang til over 1500 små og store fiskevann, elvestrekninger og muligheter for både båt- og hytteleie i et av de virkelig store villmarksområdene i Norge. I Snåsas statsallmenninger er det ørreten som er den dominerende fiskearten, men en rekke vann har i tillegg røye og lake.

 

Engerdal fjellstyre

Femundsmarka nasjonalpark er viden kjent for sin karakteristiske villmark med furukragger, tallrike steinblokker og utallige sjøer og tjern. I Femundsmarka er det gode muligheter for virkelig stor ørret, røye og harr. Du har kanskje hørt om Røa, Grøtåa eller Røvolfjellet? I området har Engerdal fjellstyre tilrettelagt godt for at du skal få en minnerik fiskeopplevelse. Fiskekortet dekker nesten hele Engerdal kommune samt store deler av Femindsmarka.  God villmarkstur!

 

Folldal fjellstyre

Hos Folldal Fjellstyre er det ca 20 vann og 30 kilometer elv der det finnes godt med ørret, røye og harr. Einunna, og mange av dens sidebekker, har god rekruttering av ørret og kan gi godt fiske etter bekkefisk av god kvalitet. Folldal har utrolig flotte og naturskjønne omgivelser der Rondane troner majestetisk som nærmeste nabo.

 

Ålen og Haltdalen fjellstyre

 

Villmarksfiske i Holtålen byr på en rekke spennende vann med ørret og røye som du må snøre fjellsko og pakke ryggsekk for å nå. Disse vannene ligger spredt på begge sider av Gauldalen innen ulike statsallmenninger som berører Forollhogna nasjonalpark i vest og Kjølifjellet og Storskarven i øst. Her kan du oppleve et sportsfiske med sterkt villmarkspreg, men likevel med rimelig tilgjengelighet.

 

Fjellstyrene på Hardangervidda

 

Øvre Numedal statsallmenning ligger sentralt inne på Hardangervidda og grenser mot Telemark i sør og Hordaland i vest. Øvre Numedal Statsallmenning forvalter fisket i 57 vann på tilsammen 13000 da. Øvre Numedal Fjellstyre kan by på fantastisk ørretfiske på Hardangervidda.  Der finner du muligheter som ligger mange timer til fjells.  Her finner du også områder som er lettere tilgjengelig slik at det passer for hele familier som vil på tur.

 

Sel fjellstyre

Hos Sel fjellstyre kan du både fiske i Gudbrandsdalslågen (sone 5) og på fjellet. Det har vært jobbet i lang tid for å tilrettelegge områdene og det er vært en suksess. Det er nå både fin fisk og gode fiskepplasser både for fluefiskere og andre flere steder i kommunen.

 

Ringebu fjellstyre

Til sammen er det ca. 30 fiskevatn og over 120 km med bekker og elver i  statsallmenningene i Ringebu. I alle vatn og vassdrag er det ren ørretbestand, med unntak av Flaksjøen der det i tillegg er røye og abbor. Stangfiske er tillatt i alle vatn. Garn- og oterfiske er kun tillatt for innenbygdsboende, med unntak av Flaksjøen der også utenbygdsboende kan fiske med garn og oter.

 

 

Turtips Valdresflya

Turtips Memurutunga

Turtips Lesja

Turtips Bøverdalen

 

 

 

Fisketilbud hos resten av de 94 fjellstyrene finner du her: www.fjellstyrene.no/fiske

Framsidefoto: Gausdal fjellstyre

TORGEIR LANDE