Jakt på løse fugler

Helgen 13. – 15. oktober var en gruppe med nye jegere fra Wild X på plass i Øyerfjellet. Vertskap var Øyer Fjellstyre, og jaktlaget hadde innkvartert seg i herberget til Hornsjø Høyfjellshotell.

Lørdagen opprant med strålende sol, om enn noe sur vind. Rypene derimot viste seg å være noen særdeles løse fugler og ville ikke trykke i det hele tatt, de fløy opp på 40 – 50 meters hold, så selv om det ble en god del oppflukter, var det ingen som kom på skuddhold, og alle kom hjem med tomme sekker.

Noen av guttene satte ut på Hornsjøen i kano i håp om å se ender, men heller ikke det var noen suksess, og de kom slitne hjem da det mørknet.

Søndagen var satt av til skarvejakt i Gudbrandsdalslågen. Jegerne ble postert langs elva og meningen var at man skulle drive skarven til å fly oppover mot postene. Dessverre viste det seg at ingen skarver var på det aktuelle stedet, så jakten ble avblåst etter ett kvarter. Vel samlet ved bilene igjen kunne skuffede jegere se et femtitalls skarv i formasjon sørover mot Mjøsa.

Til tross for skrint jaktutbytte var alle strålende fornøyde etter en fin helg i fjellet. For flere var dette den aller første jaktturen, og de fikk trening i å gå med våpen og et innblikk i hvordan høyfjellet ter seg om høsten

Mer om Wild X kan du lese her: www.wildx.no

TORGEIR LANDE