Vår "Norge-på-langs"-vandrer i mål!

LRM_EXPORT_77176714189875_20181028_145226553.jpeg

Fjellstyrene har denne våren, sommeren og høsten fulgt fjellvandreren Åste Innleggen på sin vandring hele Norge på langs. Vi har delt bilder på våre nett-, facebook- og instagramsider med flotte bilder fra hennes tur. Der det har passet har hun benytte fjellstyrenes tilbud om hytter samt fisket litt.

Vi har spurt henne litt om hennes opplevelser på turen og hva som har vært den største utfordringen?

Den aller største utfordringen var nok den aller første uken. Det å koble seg av hverdagens enkle liv. Det å plutselig stå mutters alene i 25 varmegrader med to polarhunder. Dette var alt annet enn gøy, spesielt når det var samboeren min som kjørte avgårde. Det tok nesten 6 dager før jeg kjente på den gode følelsen av å være på tur. I løpet av de seks første dagene gråt jeg mer enn jeg smilte. I tillegg til mye bekymring ovenfor hundene i den varmen, pluss at Bison ble bitt av hoggorm. Jeg har hatt noen store utfordringer underveis i turen også, men de kan ikke måle seg med den første uka.

Hvorfor bør andre gjøre det samme?

Fordi det er et eventyr uten like. Du kommer deg ut av hverdagens komfort. Du får kjenne på hva du egentlig er lagd av. Du får fantastiske naturopplevelser. Man blir kjent med så mange fine mennesker underveis. Dele stunder med folk du egentlig ikke kjenner. Nei, det er så mangt. Men å leve i nuet og  bære med deg alt du trenger i sekken er en ganske fantastisk følelse. Ikke minst kommer du styrket ut av det både på mentalt og fysisk.

  Hva synes du om muligheten til å benytte fjellstyrehytter og fiske hos fjellstyrene?

Fjellstyrene har utrolig mange flotte hytter rundt omkring i Norge. Alt i fra åpne steinbuer, som jeg forøvrig benyttet meg av i Jotunheimen, til gammer og finere tilrettelagte hytter. Hadde jeg ikke hatt en avtale etter Skjækerfjella, tror jeg nok at jeg hadde tilbrakt flere dager her. Møtte også en trivelig kar som også gikk Norge på langs. Han fikk også husrom. Siden vi var to så måtte vi nesten få ut båten som tilhører hytta. Fikk fisket gjorde vi også. Jeg kommer garantert til å benytte meg av fjellstyrene sine hytter i nærmeste fremtid. Har fisket endel i starten av turen, men det var lite bitt grunnet varmen, men fikk en god ørret i Skarvheimen. Jeg har ikke hatt det største fiskehellet med meg, men det skal jeg gjøre noe med neste år. Skal vel sies at jeg ikke er en sportsfisker :D

 Hva skal du fylle vinteren og neste år med av villmarksopplevelser?

Jeg skal bruke litt til på å planlegge neste langtur. Så har jeg tenkt til å dra til Seiland nasjonalpark i desember på mørketidstur. Deretter blir det en uke i Pasviks dype skoger i slutten av februar. Kan hende det blir en hundesledetur i romjulen også med ei tøff jente jeg har blitt kjent med via instagram. Blir også å gå på ski over Finnmarksvidda igjen ( årlig tur det her) Sommeren blir rundt omkring i  Norge, alt fra fisketurer, toppturer og ferie i flotte Norge!

Hva var den vakreste etappen på turen?

Det er utrolig vanskelig å svare på. Har vært igjennom så utrolig mange flotte område  med vært sitt særpreg. Så det er veldig vanskelig å sette fingern på en spesiell etappe. Er det lov å si hele?

Vi gratulerer Åste med vel gjennomført tur og ønsker lykke med videre turer! Planlegger du en lengre tur i Norge. Ta gjerne kontakt for tips hvis du skal bevege deg gjennom våre områder.

TORGEIR LANDE